Koeltransport in Amsterdam

Een belangrijke sector van de transport is de koeltransport. Veel etenswaren worden bijvoorbeeld via gekoeld transport verzonden. Zo worden supermarkten vaak bevoorraad middels gekoelde transport. Etenswaren zoals vlees, vis en zuivel wordt via de gekoelde transport verzonden naar de supermarkten. Dit zorgt ervoor dat de mensen een lekker stukje vers vlees of vis op het bord kunnen hebben. Bedrijven als Daktiva helpen bij deze koeltransport. Maar er zijn nog meer branches die gekoelde transport doen.

Medische sector voor gekoelde transport

gekoeld verzendenZo is er bijvoorbeeld de medische branche. Dit zijn bijvoorbeeld apotheken of fabrikanten van bepaalde medicatie. Soms moeten bepaalde medicatie gekoeld worden verzonden. Soms kan dit via een zogenaamde koelbox om het koud te houden, maar ook kan het zijn dat dit in speciale gekoelde busjes vervoerd moet worden. Naast medicatie is er natuurlijk ook het vervoer van bepaalde organen, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor transplantatie. Ook deze zaken moet middels gekoeld transport verzonden worden naar bijvoorbeeld een ziekenhuis, waar iemand op de organen wacht. Vaak is hier spoed bij en moet dit snel gedaan worden.

Gekoeld wat prijziger dan regulier transport

Maar ook in andere branches kan gebruik worden gemaakt van gekoeld transport. Er zijn bepaalde bedrijven die zich hier op richten. De gekoelde transport is over het algemeen een stukje prijziger dan reguliere transport is. Op zich niet zo vreemd. De wagens die gebruikt worden zijn ten eerste duurder in de aanschaf, maar zijn tevens is het duurder in het onderhoud en het gebruik. Deze wagens maken namelijk gebruik van koeling, wat extra brandstof zal kosten in veel gevallen.

Koeling van bepaalde zendingen die gedaan moeten wordt vaak door een transportbedrijf gedaan. Als het om grotere ladingen gaat, is er vaak een vrachtwagen welke is voorzien van de koeling. Maar er zijn ook kleinere wagens die voorzien zijn van de juiste koeling.